Aanpassingen Suwinet: Niet meer, maar ook niet minder

06-10-2015 • Geplaatst in King en Nieuwsbrief door Frank Kerkhoven

Het gebruik van Suwinet door (inter)gemeentelijke afdelingen Werk en Inkomen ligt momenteel onder het vergrootglas. De aanleiding daarvoor is bekend: herhaaldelijk onderzoek van de Inspectie SZW bracht aan het licht dat slechts een gering aantal gemeenten aan de zeven ‘papieren’ normen voldeed. Ondanks een lichte verbetering ten opzichte van het onderzoek in 2013 ziet de Inspectie in 2015 onvoldoende vooruitgang.

Ook in de media is het gebruik van Suwinet door gemeenten niet onopgemerkt gebleven. Zo wijdde het radioprogramma Argos er een uitzending aan. Strekking: 13 jaar na de invoering lappen gemeenten de beveiliging van het digitale klantdossier nog steeds aan hun laars.

Lees hier het hele artikel

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig