Overheid ziet ODF als topprioriteit

16-10-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Namens de Nederlandse overheid zijn Forum Standaardisatie en Logius vastbesloten om de adoptie van ODF voor de gehele overheid te versnellen.

Dit was een van de belangrijkste aankondigingen op het 11e ODFPlugfest, 15 en 16 september jl. in Den Haag, waar een groep internationale ontwikkelaars, EU-beleidsmakers, digitale archivarissen, academici en andere deskundigen rondom het thema Open Document Formaat (ODF) bijeenkwam.

"Gezien de omvang is de publieke sector een belangrijke stakeholder als het gaat om een gezondere toekomst voor office-toepassingen", aldus Steven Luitjens (tot 1 oktober jl. directeur van Logius). "Het is onze economische en maatschappelijke verantwoordelijkheid om een verbeteringsslag te maken. Daarom voeren wij in Nederland onze inspanningen op. We willen een belangrijke rol spelen bij de gigantische transitie van commerciële productiviteitspakketten naar betere, op maat gemaakte open-standaardoplossingen, die overheden en de particuliere sector te wachten staat."

"De noodzaak tot adoptie van ODF spreekt voor zich," aldus Nico Westpalm van Hoorn, voorzitter van het Forum Standaardisatie, dat zich met de keuze van IT-standaarden voor de overheid bezighoudt. "Maar met de adoptie gaat het te langzaam. Daarom is ODF nu onze topprioriteit".

De ODF Plugfests zijn een reeks leveranciersneutrale evenementen rondom het thema office-applicaties, waar uitvoerders en stakeholders van de standaard bijeenkomen. Het evenement werd georganiseerd door OpenDoc Society en gehost door Logius en het Forum Standaardisatie.

Meer informatie

Website Forum Standaardisatie

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig