Aanleveren Trekkingsrechtberichten (TKB’s) in XML-formaat aan de SVB

29-10-2015 • Geplaatst in Persbericht door Renk Ruijter

Vanaf 1 november 2015 kunnen Trekkingsrechtberichten (TKB’s) uitsluitend nog in XML-formaat aangeleverd te worden aan de SVB.

Devoteam Nederland heeft hiervoor een TKB XML Generator Tool ontwikkeld, waarmee op eenvoudige wijze TKB's kunnen worden ingevoerd en gecontroleerd. Hierdoor wordt uitval geminimaliseerd.

Uitsluitend XML aanlevering vanaf 1 november 2015

Een aantal gemeenten heeft op korte termijn behoefte aan een eenvoudige oplossing om Trekkingsrechtberichten (TKB's) aan te maken, zonder daarvoor een compleet administratie- en ondersteuningspakket te gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat zo’n pakket van de grote leveranciers te duur is in verhouding tot het beperkt aantal budgethouders van de gemeente, of omdat er behoefte is om snel een TKB te maken voor een paar budgethouders en niet een massale aanlevering te doen. Tot nu toe werd door de SVB een alternatieve aanlevering in de vorm van een Excel-bestand ondersteund. Vanaf 1 november 2015 dienen alle TKB-aanleveringen in XML-formaat te gebeuren. Hierdoor komen gemeenten in de problemen omdat zij geen budgetgegevens meer kunnen aanleveren.

Eenvoudig en doeltreffend

Devoteam Nederland heeft hiervoor een TKB XML Generator Tool ontwikkeld. Met deze applicatie wordt de invoer vereenvoudigd en de ingevoerde informatie op dezelfde manier gecontroleerd als bij de SVB. Hierdoor wordt uitval geminimaliseerd. Deze applicatie is geen vervanging van de WMO/Jeugdwet administratie. Het is simpelweg een handig hulpmiddel om, zonder verdere technische kennis, een XML-bestand op eenvoudige wijze aan te maken dat door de SVB automatisch verwerkt kan worden. Op het invulscherm worden alle budgetgegevens ingevuld en na controle op juistheid wordt een XML-bestand aangemaakt (het TKB bestand) dat naar de SVB gestuurd kan worden via de bekende weg (portal upload of GGK). Ook is het mogelijk om eerst een rapportage uit te draaien ter controle van de ingevulde gegevens. Deze applicatie is getest met hulp van SVB, op basis van ervaringen uit de praktijk. Het aangemaakte XML-bestand kan door de SVB in principe zonder uitval verwerkt worden. De applicatie wordt ondersteund door computers voorzien van Windows XP of hoger en .NET Framework 3.5.

Laagdrempelig en support tijdens kantooruren

De jaarlijkse abonnementskosten voor deze applicatie bedragen slechts € 995,- exclusief btw. Het abonnement wordt automatisch verlengd na deze periode met een opzegtermijn van 1 maand. De applicatie zal via een USB-stick met een beknopte gebruikershandleiding na bestelling binnen twee werkdagen worden uitgeleverd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van de technische helpdesk van Devoteam. Deze helpdesk ondersteunt tijdens kantooruren van 08.30 tot 17.00 uur technisch gerelateerde vraagstukken. Alle functioneel gerelateerde vragen kunt u aan de SVB worden voorgelegd. De jaarlijkse abonnementskosten voor de helpdesk bedragen € 299,00 exclusief btw.

Voor vragen over deze aanbieding of bestelling van deze applicatie kunt u contact opnemen met Emiel van der Linden of Sjoerd Veen van Devoteam Nederland, via telefoonnummer 020 630 4750.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @ViagEvents

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig