Gemeente Uithoorn ziet BGT als een enorme kans

29-10-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

De gemeente Uithoorn beschouwt de BGT als een enorme kans. Niet alleen als dé basis van alle geometrie, maar ook als dé basis voor 90 procent van alle gemeentelijke analyses en beantwoording van vraagstukken uit de maatschappij. Bijvoorbeeld waar het gaat om vragen over voedselbanken of - het creëren van - economische kansen.

Voor Henk van Beek, adviseur geo-informatie bij de gemeente Uithoorn, is er geen twijfel omtrent het belang van de BGT. "Geometrie is niet meer weg te denken. Samen met de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) is de BGT de belangrijkste basisregistratie die er is. Het belang ervan is nauwelijks uit te drukken. Op basis van geometrie kunnen we gegevens aan elkaar knopen die niet op een andere manier aan elkaar geknoopt kunnen worden. De locatie van een gegeven is in bijna 90 procent van alle gevallen bekend, dus is dit bij uitstek een basisregistratie waar je veel aan hebt, mits je het kwalitatief goed opbouwt. Met deze geometrie kunnen we betere analyses maken en betere informatieverstrekking verzorgen op basis van betere gegevens. Bedrijven en burgers hebben straks overal en altijd dezelfde kaart, waar je ook woont of werkt. De kaart is vrij beschikbaar, zonder problemen te downloaden of via een service op te pakken. Je hoeft als bedrijf alleen maar te zorgen dat je met deze nieuwe techniek om kunt gaan, en de kaart staat vervolgens voor je klaar in de Landelijke Voorziening."

 Voor het volledige artikel klik hier

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig