Verbetering van het openbaar bestuur met platform O

17-11-2015 • Geplaatst in Ongecategoriseerd door Frank Kerkhoven

Maandag 23 november lancering platformoverheid.nl

Den Haag, 13 november

Het openbaar bestuur heeft continu reflectie, kennisdeling en debat nodig om goed te functioneren en bij de tijd te blijven. Kennis en ervaring van mensen werkzaam in het openbaar bestuur, wetenschappers en andere geïnteresseerden kunnen laagdrempeliger worden gedeeld dan nu het geval is. Daarom lanceren wij maandag 23 november platform O: een online platform voor reflectie op en discussie over het openbaar bestuur. O slaat een brug tussen de wetenschap en praktijk. Samen met elkaar verbeteren wij het openbaar bestuur door kennis te maken en kennis te delen.

Initiatiefnemers van platform O zijn de Vereniging voor Overheidsmanagement (VOM), de Vereniging van Gemeentesecretarissen (VGS), Stichting Innovatie, Kwaliteit en Professionaliteit van het Openbaar bestuur (IKPOB) en de Vereniging voor Bestuurskunde (VB). Asha Narain, hoofdredacteur: ‘Platform O prikkelt bezoekers met columns en artikelen van wetenschappers, ambtenaren uit verschillende overheidslagen en professionals uit de praktijk. Opinion leaders en stakeholders worden gericht uitgenodigd om te reageren om deze artikelen. Zo vindt online verdieping en discussie plaats over relevante ontwikkelingen als lokale vernieuwing, sociale en technologische innovatie. Ook gaan wij aan de slag met actuele dossiers als de hervorming van de nationale politie en het EU-voorzitterschap’.

Platform O richt zich op iedereen die interesse heeft in de werking van het openbaar bestuur. Bezoekers kunnen reageren op gepubliceerde artikelen en columns, deelnemen aan de online discussie en hun eigen ervaringen en kennis delen. In de toekomst zal platform O ook kleinschalige bijeenkomsten organiseren om het debat rond veelbesproken thema’s voort te zetten.

Passie voor de publieke zaak? Meld je nu aan voor de tweewekelijkse e-nieuwsbrief op platformoverheid.nl, ontvang previews van artikelen die zullen verschijnen en werk mee aan een beter functionerend openbaar bestuur. Vanaf 23 november hopen we je als bezoeker van O te mogen inspireren en te stimuleren!

De initiatiefnemers

Platform O is een samenwerking tussen Stichting Innovatie, Kwaliteit en Professionaliteit van het Openbaar Bestuur (IKPOB), Vereniging van Gemeentesecretarissen (VGS), Vereniging voor Bestuurskunde (VB) en Vereniging voor OverheidsManagement (VOM).

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @ViagEvents

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig