CBS wint Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2015

26-11-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Het CBS heeft de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2015 gewonnen tijdens de Overheidsawards in de Ridderzaal. Als onderdeel van de Overheidsawards organiseerde de VOM in samenwerking met haar partners de Verkiezing Beste overheidsorganisatie van het Jaar 2015.

Tijdens de Overheidsawards in de Ridderzaal werd de prijs voor de Beste overheidsorganisatie van het jaar 2015 uitgereikt door Minister Bussemaker van Onderwijs Cultuur en Wetenschap aan Tjark Tjin-a-Tsoi, de Directeur-Generaal van het CBS. Het CBS versloeg in een spannende strijd de FIOD en Avri. De finalisten hebben de jury voor een moeilijke keuze gesteld, omdat zij alle drie op verschillende wijze indrukwekkend prestaties in het publieke domein hebben verricht. Het CBS heeft grote indruk gemaakt op de jury omdat zij zich heeft opgesteld als onafhankelijke en high-tech nieuwsorganisatie, die actueel inspeelt op de vraag en behoefte van de burgers, bedrijven en mede-overheden. De mate waarin het CBS kort cyclisch weet te innoveren maakte indruk op de Jury. Ook werd het CBS geprezen als internationale koploper voor statistische bureaus, zo wordt door het CBS ontwikkelde software in 30 andere landen gebruikt.

De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) organiseerde dit jaar samen met BZK, de UvW, VB, IPO, ICTU, VNG en KING de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2015. Afgelopen zomer kwamen er meer dan 200 nominaties binnen voor de Verkiezing. Hierna werd uit een shortlist van 10 organisaties, drie finalisten gekozen voor de Verkiezing. De jury heeft bij deze drie finalisten een werkbezoek afgelegd, waar de finalisten alles uit de kast hebben gehaald om te laten zien dat zij de Beste overheidsorganisatie van het Jaar 2015 zijn. Na een spannend juryberaad is het CBS als winnaar gekozen. De jury bestond dit jaar uit Liesbeth Spies (Voorzitter), Annet van Schreven, Dagmar Winkelhorst, Eric Jongmans, Erik Gerritsen, Loes Mulder, Paul ‘t Hart en Paulien Pistor.

De drie finalisten worden begeleid om mee te doen aan de European Public Sector Award in 2017. Jeugdbescherming Regio Amsterdam, Beste overheidsorganisatie van het Jaar 2014, sleepte deze prestigieuze award vorige week in de wacht.

Tijdens de Overheidsawards werd tevens de prijs voor Overheidsmanager van het Jaar uitgereikt aan José Manshanden. Ook werd Platform O gelanceerd,  een veelzijdig online platform voor achtergrond en nieuws door en over het openbaar bestuur. www.platformoverheid.nl

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig