Nederland telt per 1 januari van dit jaar 390 gemeenten

15-01-2016 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Dat zijn er drie minder dan in 2015.

Klik hier voor mooi grafisch overzicht van het cbs over herindelingen sinds 1971.
Op 1 januari 2016 vonden twee gemeentelijke herindelingen plaats. Zo is de nieuwe gemeente Gooise Meren ontstaan uit de opgeheven gemeenten Bussum, Muiden en Naarden. Daarnaast is de gemeente Zeevang toegevoegd aan het reeds bestaande Edam-Volendam.

Twee naamswijzigingen.

Naast de gemeentelijke herindelingen zijn twee gemeenten van naam veranderd. De gemeente De Friese Meren gaat in het nieuwe jaar verder onder de Friese naam De Fryske Marren. Verscheidene Friese gemeenten gingen De Fryske Marren voor in het veranderen van de officiële gemeentenaam naar het Fries, zoals Súdwest-Fryslân, Menameradiel en Dantumadiel. De inwoners van de gemeente Groesbeek kozen via een referendum voor de nieuwe gemeentenaam Berg en Dal.

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig