Apple door de knieën: iPads aangepast voor onderwijs

29-01-2016 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

 

 

Wist u al dat Apple door de knieën is gegaan voor het onderwijs? De iPad is van nature een personal device. Dat wil zeggen dat een iPad ingericht is voor 1 gebruiker (1 Apple ID). Voor het onderwijs niet zo handig omdat iPads bijna altijd door meerdere leerlingen gedeeld moeten worden.

Apple heeft aangekondigd dat de volgende versie van het besturingssysteem iOS (9.3) geschikt zal zijn voor meerdere gebruikers/Apple ID’s. Uitsluitend voor onderwijs Apple ID’s wel te verstaan! Dit lost tevens het opslagvraagstuk van content van leerlingen op.

De Chromebook slaat gebruikers in de cloud op waardoor het een universeel inzetbaar apparaat is. In de USA is het marktaandeel in het K-12 onderwijs opgelopen tot 50%. De druk van de Google Chromebook kan blijkbaar niet meer door Apple weerstaan worden. Tegelijkertijd zal School Manager gelanceerd worden. Dit is een app waarmee de leerkracht meerdere Apple ID’s zal kunnen beheren. Hiermee treedt Apple op het pad van MDM-beheerssystemen zoals Zuludesk en Airwatch. Release datum: februari/maart. De public beta versie is al te downloaden.

Bron: Nieuwsbrief Expanding Visions

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @ViagEvents

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig