Standaarden voor wifi netwerken en archeologische informatie

11-02-2016 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Voor wifi netwerken (WPA2-Enterprise) en voor archeologische informatie (SIKB0102) zijn standaarden opgenomen op de lijst met verplichte open standaarden. Zo heeft het Nationaal Beraad Digitale Overheid besloten op 2 februari 2016. Ook is er een nieuwe versie van een standaard voor juridische informatie (BWB).

Veilig wifi-netwerken opzetten met WPA2-Enterprise
De standaard WPA2-Enterprise is verwerkt in toepassingen als Rijk2air en Govroam. Hiermee kan iedere ambtenaar plaatsonafhankelijk werken. De standaard specificeert de beveiligingsmechanismen bij het tot stand brengen van toegang tot een wifi-netwerk. Plaatsing op de lijst met de status ‘pas toe of leg uit’ geeft een duidelijk signaal dat WPA2-Enterprise de te verkiezen standaard is voor Wifinetwerken en noodzakelijk om eindgebruikers op een veilige wijze roaming te bieden.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig