Pilot Boxtel geeft burgers regie over eigen gegevens

25-02-2016 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Gemeente Boxtel is gestart met een pilot om hun inwoners meer invloed te geven op de gegevens die de overheid van hen gebruikt.

De gemeente Boxtel is groot voorstander van meer invloed van inwoners op de gegevens die de overheid van hen gebruikt. Door burgers de beschikking te geven over hun eigen gegevens bij de gemeente, kunnen zij zelf de regie voeren. Zij bepalen hierdoor zelf aan wie ze welke gegevens beschikbaar stellen, met de waarborg dat die gegevens echt door de gemeente zijn verstrekt. Burgers kunnen op deze wijze eenvoudig aantonen dat ze bijvoorbeeld ouder zijn dan 18 of dat ze op een bepaald adres wonen. Deze filosofie past bij de nieuwe rol die de gemeente Boxtel voor zichzelf ziet: een overheid die burgers niet laat toekijken, maar laat meespelen.  

Meer informatie

Website van de gemeente Boxtel

Bekijk ook het filmpje over de digitale zelfbeschikking op Youtube

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig