Gezamenlijke aanbesteding mobiele communicatie een feit!

28-03-2016 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

280 deelnemende gemeenten, ruim 121.000 mobiele telefoonabonnementen en € 90 miljoen besparing in zes jaar tijd. Dat zijn de resultaten van de gezamenlijke aanbesteding GT Mobiele Communicatie. Als eerste onderdeel van de Digitale Agenda bewijst dit project de kracht van collectiviteit.  

Op 10 maart vierden VNG, KING en initiatiefgemeenten (G5 en Bestuursdienst Ommen-Hardenberg) het feit dat we samen met 280 gemeenten en aanverwante organisaties gezamenlijk mobiele telefonie hebben aanbesteed. VNG en de providers KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone hebben hun handtekening onder de vier raamovereenkomsten gezet.

De betrokken partijen aan gemeentekant zijn Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Utrecht en bestuursdienst Ommen-Hardenberg. Zij zitten in de stuurgroep en waren bepalend bij beslissingen in het traject dat heeft geleid tot de overeenkomsten.

De kracht van collectiviteit!

Gemeentelijke Telecommunicatie (GT) laat met deze aanbesteding zien dat collectiviteit zeer krachtig kan zijn. Daardoor worden nu vele gemeenten grotendeels ontzorgd en dat ook nog eens tegen zeer lage kosten. Bovendien hebben we samen de markt kunnen overhalen om zowel kwalitatief als kwantitatief een heel goede aanbieding te doen.

Meer informatie

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig