Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Kennissessie gemeenten “Hoe voldoe ik aan Open internetstandaarden”

27/04/2016

Donderdag 12 mei 2016 organiseren Govroam, Forum Standaardisatie en SIDN een kennissessie voor gemeenten. In deze praktische kennissessie leggen wij uit aan welke open internetstandaarden een gemeente moet voldoen en hoe je deze standaarden implementeert. Het belang van open standaarden is immers voor iedereen wel duidelijk maar waar begin je binnen jouw gemeente? En hoeveel werk is het in de praktijk?

Voor wie

Ze verwelkomen graag ICT-beleidsmakers van gemeenten bij SIDN op kantoor in Arnhem. De technische werking van de belangrijkste standaarden wordt high-over toegelicht. Centraal staat de praktisch implementatie: wat zijn de best practises?

Programma

Er is een interessant programma samengesteld, waarbij ze vooral kijken naar de risico’s van onveilig gebruik van e-mail en internet. Op welke manier kunnen de standaarden de veiligheid vergroten? Per onderdeel wordt een praktijkcase uitgelicht.

  • DMARC-pilot van KING bij 30 gemeenten. Wat zijn de belangrijkste resultaten en uitkomsten?
  • Govroam: veilige wifi-toegang voor medewerkers en gasten. Hoe kun je dit voor jouw gemeente regelen?
  • DNSSEC: het belang van het signen van je domeinnaam en het valideren van deze digitale handtekening. Dit  voorkomt omleiding van internet verkeer naar valse websites.

 

Tijdschema

Om niet te veel tijd te vragen van volle agenda’s is het programma compact. Ze beginnen om 13:30 uur en om 16:30 uur ronden we het inhoudelijke programma af. Aansluitend is er een borrel om bij te praten met collega’s van andere gemeenten.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze sessie op donderdagmiddag 12 mei, ga dan naar https://www.govroam.nl/12mei en schrijf je in. Je ontvangt een bevestigingsmail met routebeschrijving en gedetailleerd programma. Er zijn geen kosten verbonden aan de kennissessie.

Door wie

Dit programma is tot stand gekomen door:

  • Forum Standaardisatie, bevordert interoperabiliteit en de toepassing van open standaarden binnen de Nederlandse overheid.
  • SIDN, de registry van 5,6 miljoen .nl-domeinnamen. Verantwoordelijk voor beheer, uitgifte en bereikbaarheid van alle .nl-domeinnamen.
  • Stichting government roaming Nederland, begeleidt en ondersteunt het gebruik van govroam in de publieke sector als veilige, betrouwbare en algemeen aanvaarde toegangsdienst.