'Grootschalig' terugmelden op BRP met Digimelding

06-05-2016 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Sinds kort is het voor alle afnemers van Digimelding mogelijk om terug te melden op de Basisregistratie Personen (BRP).

Dit is te lezen op de website van Logius. Vanwege de fasegewijze invoering was het eerder voor slechts een klein aantal afnemers mogelijk om via Digimelding terug te melden op de BRP. Overheidsorganisaties die op Digimelding zijn aangesloten, kunnen nu via Digimelding Portaal onjuiste gegevens in de BRP terugmelden. Dienstverlening aan burgers en bedrijven wordt hiermee verder verbeterd.

Ruim 130 gemeenten melden bij gerede twijfel terug via het Digimelding Portaal. Het Digimelding Portaal is sinds oktober 2014 beschikbaar voor terugmelden op het Handelsregister. Inmiddels geldt dit ook voor terugmelden op de BAG en dan nu op de BRP.

Binnen de Digitale Agenda 2020 van het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (VNG/KING) wordt aansluitondersteuning op het Digimelding Portaal aan gemeenten voortgezet. Ook wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van Digimelding Webservices, waarmee gemeenten grote volumes terugmeldingen automatisch kunnen doorgeven aan de bronhouder.

Meer informatie

Website Logius

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig