Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Vooraankondiging Workshop Informatiekundige aspecten van samenwerkende gemeenten 24 juni 2016

10/05/2016

        

Op vrijdag 24 juni wordt er in Utrecht een workshop georganiseerd in samenwerking tussen de VIAG en VNG/KING.

In juni 2015 heeft KING een paper gepubliceerd, klik hier over Informatiekundige belemmeringen samenwerkende gemeenten. Daar willen we in deze sessie interactief gezamenlijk verder naar kijken en kunnen vragen die er leven aan de experts van KING gesteld worden.

In een samenwerkingsverband moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden over het gebruik van basisregistraties zoals BRP, BAG. Immers de doelstelling eenmalige registratie van de burger en meervoudig gebruik door de overheid staat voorop. Wat moet er dan geregeld worden. Hoe zit het met de eisen vanuit de baseline informatiebeveiliging (BIG) en wat zijn er dan aanvullende maatregelen nodig op het terrein van privacy. Heeft de rechtsvorm (bv. WGR, BV, gastheermodel) die je kiest nog invloed op hoe je deze zaken kunt of moet regelen?

Mocht u hele specifieke vragen hebben die u graag beantwoord wilt hebben dan kunt u deze vooraf mailen aan de info@VIAG.nl ovv workshop 24 juni. Begin juni wordt het volledige programma en de exacte tijd en locatie op onze website gepubliceerd, maar u kunt zich nu al opgeven door een mail te sturen naar info@VIAG.nl.

Deze Workshop is alleen toegankelijk voor gemeentelijke deelnemers!

Aanmelden is kosteloos voor VIAG en IMG leden. Bij een no-show wordt €50,- in rekening gebracht.