PQR wint aanbesteding fusiegemeente Meierijstad

06-06-2016 • Geplaatst in Persbericht door Renk Ruijter

De Meern, 2 juni 2016 – Vandaag rolt de hardware voor de volledige IT-infrastructuur voor de nieuwe gemeente Meierijstad binnen. PQR, advies- en implementatiepartner voor moderne datacenter-, workspace- en cloudoplossingen, gaat hiermee een Software Defined Datacenter met een enterprise mobility oplossing en een geavanceerd wifinetwerk realiseren. Ook zorgt PQR voor de migratie van de infrastructuren van de drie fuserende gemeentes naar één Meierijstad infrastructuur.

Over Meierijstad
Meierijstad is een samenvoeging van de gemeentes Schijndel, Sint Oedenrode en Veghel die vormgegeven wordt door middel van een fusie. Deze drie kleine gemeentes hebben besloten de handen ineen te slaan zodat zij samen als grote gemeente het voorzieningenniveau voor inwoners op peil kunnen houden, makkelijker kunnen investeren en vernieuwingen kunnen doorvoeren. Eén geïntegreerde IT-infrastructuuroplossing voor alle drie de locaties is een randvoorwaarde voor succes.

Veiligheid en flexibiliteit
PQR heeft de bouw van een volledige, op Hewlett Packard Enterprise en VMware gestandaardiseerde, IT-infrastructuur op basis van een hoog beschikbaar Software Defined Datacenter aangeboden. Dit vormt de basis voor een flexibele infrastructuur met enterprise mobility oplossingen voor de drie gemeenten. Daarnaast wordt een eenduidig, modern geavanceerd wifinetwerk over alle locaties heen gerealiseerd zodat de medewerkers op elke locatie kunnen beschikken over de benodigde resources op een eenduidige manier. PQR migreert de drie gemeentes naar de nieuwe infrastructuur en zorgt de komende vier jaar voor ondersteuning bij het beheer waardoor bedrijfscontinuïteit is gewaarborgd.

In de IT-infrastructuur is veel aandacht besteed aan beveiliging. Met Software Defined Networking op basis van VMware NSX en Palo Alto-technologie wordt gezorgd voor controle op de verschillende datastromen, zodat specifieke informatie alleen terechtkomt bij de resources waarvoor het bestemd is en bij de personen die daartoe zijn geautoriseerd. Door de opgenomen SIEM (Security Information & Event Management) is real-time analyse en eventmanagement mogelijk waarmee tijdig security alerts gedetecteerd worden.

Transparantie en efficiëntie
Gemeente Meierijstad krijgt de beschikking over een transparante en efficiënte IT-infrastructuur die perfect invulling geeft aan haar standaardisatiestrategie. Meierijstad heeft in haar uitvraag aangegeven complexiteit te willen voorkomen, platformonafhankelijk te willen zijn en de uitwisselbaarheid (bijvoorbeeld met partners) zo groot mogelijk te willen houden. Volgens Meierijstad is standaardisatie de basis van transparantie en efficiëntie in de ICT. Consolidatie, het beperken van verschillende platformen en technologieën van verschillende fabrikanten, is dan ook een belangrijk onderdeel van de standaardisatiestrategie van de gemeente en zorgt voor de verbetering van de duurzaamheid en een besparing op de exploitatiekosten, bijvoorbeeld door efficiënt licentiegebruik.

Over PQR

PQR is advies- en implementatiepartner voor moderne datacenter-, workspace- en cloudoplossingen, waarbij de focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken. Met een set aan IT-services staat PQR garant voor een stabiele omgeving, zodat ICT altijd binnen bereik is.

Klanten van PQR zijn actief in alle sectoren van de samenleving en te typeren als middelgrote tot grote organisaties waarbij de IT-voorziening van essentieel belang is voor de bedrijfsvoering. PQR heeft diepgaande kennis van de verticale markten educatie, overheid, profit en zorg.

Naast aantoonbare referenties beschikt PQR over veelal de hoogste partnerstatus en certificeringen. PQR is Citrix Platinum Solution Advisor, Commvault Platinum Partner, Hewlett Packard Enterprise Platinum Cloud Builder Partner, Microsoft Gold Partner, Nutanix Elite Partner, RES Platinum Partner en VMware Premier Partner.

PQR is opgericht in 1990, gevestigd in De Meern en telt ruim 100 medewerkers.

PQR B.V.

Rijnzathe 7

3454 PV De Meern

www.PQR.com 

@PQRnl

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @ViagEvents

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig