Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Symposium Gegevensmanagement Gemeenten

14/06/2016

Datum: 13 september 2016

Locatie: Weesperstraat 113, Congrescentrum Datalab Gemeente Amsterdam
Organisatie: expertgroep Gegevensmanagement/Viag

Doelgroep:  de (afdelings)managers en directeuren, informatieprofessionals, zoals CIO’s, informatiemanagers, hoofden informatiemanagement, coördinatoren ICT, die op zoek zijn naar de goede inrichting van de informatiefunctie.

De expertgroep [1] Gegevensmanagement organiseert het eerste symposium voor Gegevensmanagement bij gemeenten: “van data naar gebruik en van gebruik naar data”.
Gegevensmanagement is hét aandachtsgebied de komende jaren om bredere toepassing van beschikbare informatie mogelijk te maken. Gegevensmanagement omvat alle activiteiten om gegevens slim, betrouwbaar, tijdig en veilig te ontsluiten en te gebruiken binnen de gemeentelijke organisatie.

Het symposium Gegevensmanagement is voor en door gemeenten en gericht op toepassing van gegevensmanagement. In presentaties en workshops wordt duidelijk hoe je de vruchten plukt van gegevensmanagement. Deze workshops komen vanuit verschillende gemeenten (o.a. Amsterdam, Breda, Heerhugowaard, Edam-Volendam). De deelnemers participeren en krijgen inzicht in de toepassing in de eigen praktijk.

Details programma zijn te vinden op deze pagina

Het symposium is exclusief voor medewerkers van gemeenten. De kosten worden gedragen door de VIAG, het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING), en de Gemeente Amsterdam. Het is verplicht om aan te melden en af te melden (tot uiterlijk 1 september) als u onverhoopt niet kunt deelnemen. Als u niet afmeldt, wordt € 100.- ex BTW in rekening gebracht.

De expertgroep Gegevensmanagement bestaat anno 2016 uit de volgende deelnemers:

Mariëlle Nuijs (Gemeente Amsterdam) ; Dick Konijnburg (Gemeente Amsterdam) Hans Jansen (Gemeente Arnhem) ; Radboud van der Linden (Gemeente Breda); Remco Rekoert (Gemeente Edam-Volendam); Henriëtte Barkhuis (Gemeente Groningen); Marco Schouten (Gemeente Heerhugowaard); Erik Euwema (Thorbecke advies); Ariane van der Velden (Gemeente Utrecht); Arnoud Quanjer (KING); Ko Mies (Ko Mies Advies); Wim Stolk (Stolk informatiemanagement, voorzitter)


 [1] De expertgroep Gegevensmanagement is in 2012 door gemeente-informatieprofessionals opgestart om best practices onderling uit te wisselen en het onderwerp een podium te bieden. Dit heeft diverse publicaties opgeleverd bij o.a. KING over gegevensmanagement en presentaties op congressen. De gegevensmanagement richtlijnen zijn nu verwerkt in de GEMMA 2.0, de gemeentelijke ICT architectuurrichtlijnen, en daarmee richtinggevend als het gaat om het inrichten van de gegevenshuishouding en de bijbehorende processen en organisatie.