PQR wordt Nutanix Elite Partner

02-08-2016 • Geplaatst in Persbericht door Renk Ruijter

 

IT-specialist en kenniscentrum op het gebied van software defined datacenters behaalt hoogst mogelijke partnerstatus

Hoofddorp/De Meern, 14 juli 2016 – PQR, advies- en implementatiepartner voor moderne datacenter-, workspace- en cloudoplossingen, heeft als eerste partner in Nederland de Elite Partner status behaald. Elite Partner is de hoogst haalbare status die in het partnerprogramma van Nutanix behaald kan worden. Komende jaren gaan beide bedrijven samen optrekken om de datacenters van Nederland te transformeren naar software defined enterprise clouds, die met een minimale inspanning beheerd kunnen worden.

PQR behaalde de Elite Status vanwege haar commerciële prestaties en technische expertise op het gebied van de Nutanix hyperconverged appliances. Consultants van PQR hebben alle trainingen van Nutanix op het gebied van portfolio, ontwerp, sizing, productkennis en technische implementatiekunde met goed gevolg doorlopen. Het bedrijf voldoet aan de omzetcriteria en heeft reeds diverse klanten in verschillende verticale segmenten naar Nutanix gemigreerd, waaronder een onderwijsinstelling en een Haagse publieke dienstverlener. Nutanix is daarnaast vast onderdeel van het PQR Experience center, waar klanten en prospects oplossingen op het gebied van Next Generation datacentertechnologie kunnen onderzoeken.

Datacentertransformatie

“De samenwerking tussen Nutanix en PQR is logisch, omdat we dezelfde visie hebben op de ontwikkelingen in het datacenter,” verklaart Patrick van de Werken, regional director Noord-Europa bij Nutanix. “Datacenters worden software defined en verregaand geautomatiseerd, waardoor ze met een minimale inspanning beheerd kunnen worden. Alle aandacht van de IT-afdeling kan dan op het ondersteunen van het eigen applicatielandschap worden gericht. Het worden enterprise clouds met een hoge mate van selfservice en een naadloze integratie met publieke clouds. De komende maanden gaan PQR en Nutanix gezamenlijk optrekken om klanten bij die transformatie te helpen.” 

Mark Olij , Alliance & Cloud Business Development Manager bij PQR: “Vrijwel alle bedrijven zijn vandaag de dag in de ban van de digitale transformatie en die begint bij het datacenter. De afgelopen jaren hebben we veel klanten geholpen bij het vernieuwen en herinrichten van hun datacenter, waardoor ze zich kunnen focussen op hun business doelstellingen. Nutanix sluit uitstekend aan op de focus van PQR op het Software Defined Datacenter en de enterprise cloud oplossingen van Nutanix passen daarom bij uitstek in het portfolio van PQR. Nutanix was de eerste in de markt op het gebied van hyperconverged platformen en ze lopen voorop bij de verdere doorontwikkeling van de technologie.”

Over Nutanix

Nutanix zorgt dat infrastructuur onzichtbaar wordt, waardoor IT de focus kan leggen op het ondersteunen en bouwen van applicaties en diensten voor de business. Het Nutanix enterprise cloud platform levert web-scale engineering en consumer-grade design. Zo worden natively compute, virtualization en storage in één robuuste, software-defined oplossing met rijke machine intelligence functionaliteiten aangeboden. Dit levert betrouwbare resultaten op, evenals het gemak van infrastructuur uit de cloud, robuuste veiligheid en naadloze applicatie mobiliteit voor een brede range aan enterprise applicaties. Leer meer over www.nutanix.nl of volg ons op Twitter @nutanix.

Over PQR

PQR is advies- en implementatiepartner voor moderne datacenter-, workspace- en cloudoplossingen, waarbij de focus ligt op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken. Met een set aan IT-services staat PQR garant voor een stabiele omgeving, zodat ICT altijd binnen bereik is.

Klanten van PQR zijn actief in alle sectoren van de samenleving en te typeren als middelgrote tot grote organisaties. Naast aantoonbare referenties beschikt PQR meestal veelal de hoogste partnerstatus en certificeringen. PQR heeft diepgaande kennis van de verticale markten educatie, overheid, profit en zorg. Naast aantoonbare referenties beschikt PQR over veelal de hoogste partnerstatus en certificeringen.

PQR is opgericht in 1990, gevestigd in De Meern en telt ruim 100 medewerkers. Voor meer informatie: www.pqr.com

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @ViagEvents

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig