Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Elektronische identificatie bij de overheid kan makkelijker

23/08/2016

Online inloggen bij de Overheid kan nu alleen nog met DigiD. Maak ook inloggen met andere elektronische identificatiemiddelen mogelijk, zodat bijvoorbeeld bij uitval of storingen er meerder opties van inloggen zijn.

Dat staat o.a. in het advies van het Bureau ICT Toetsing (BIT) over het programma eID. Daarnaast moeten hoger beveiligde inlogmiddelen nieuwe online dienstverlening mogelijk. Volgens het BIT waren de oorspronkelijke plannen voor eID, die gingen over zowel inloggen bij de overheid als inloggen bij bedrijven, te ingewikkeld. De conclusie van het BIT is dat er goede stappen zijn gezet om de complexiteit van het programma eID te reduceren door de focus op het publieke domein te leggen. Daarbij blijft het zo dat mensen in de toekomst zowel met private als door de overheid zelf verstrekte publieke identificatiemiddelen kunnen inloggen. Alle identificatiemiddelen moeten hierbij voldoen aan de toelatingseisen die de minister van BZK stelt en de werking komt onder zijn toezicht.

Meer weten
Lees meer over het advies van het BIT en de bijbehorende kamerbrief van minister Plasterk op www.rijksoverheid.nl