Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Informatieveiligheid Randstedelijke provincies kan beter

06/09/2016

 

Provincies zijn steeds meer afhankelijk van informatiesystemen- en stromen. Informatieveiligheid wordt steeds belangrijker. De Randstedelijke Rekenkamer heeft onderzocht of de provincies informatieveiligheid voldoende hebben geborgd.

Uit het rapport ‘Informatieveiligheid’ van de Randstedelijke Rekenkamer blijkt dat de informatieveiligheid van de vier Randstedelijke provincies, Flevoland, Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland, in vele opzichten goed is geregeld. Maar er zijn ook verbeterpunten. De Rekenkamer heeft voor iedere provincie een eindconclusie opgesteld.

Flevoland moet risico’s beter analyseren, Noord-Holland heeft geen zicht op de uitvoering van maatregelen, Utrecht boekt weinig voortgang met de risicoanalyses en Zuid-Holland geeft weinig sturing aan bewustwording.