Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Digicommissaris: "iBewuste oplossingen voor de digitale overheid"

04/10/2016

De Digicommissaris dhr. Bas Eenhoorn, richt zich op de verdere ontwikkeling van de digitale overheid. Het onderwerp iBewust gedrag binnen de overheid is daarvoor natuurlijk van groot belang. In een blog op ibewustzijnoverheid.nl plaatst hij het thema graag in een breder perspectief. "Want iBewust gedrag gaat om meer dan alleen iBewustzijn bij ambtenaren; het is onderdeel van een groter geheel".

"Dilemma’s zullen we als Nederlandse overheid vaker tegenkomen, want de ontwikkelingen in techniek en maatschappij gaan razendsnel. De meeste Nederlanders zijn online actief. Ze kopen van alles bij webwinkels; delen persoonlijke ervaringen, foto’s en meningen via sociale media; doen allerhande zoekopdrachten via Google, en communiceren via What’s App. Veel privéinformatie bereikt op die manier de openbaarheid. Lang niet iedereen is zich bewust van de risico’s voor veiligheid. Bij de digitale overheid vertrouwt de mens er zonder meer op dat communicatie met de overheid veilig is en dat dan ook zijn privacy is geborgd. Die verwachting is terecht. Maar er ligt ook een verantwoordelijkheid bij de mens om zich iBewust te zijn op privacy-aspecten".

Lees de hele blog op de site van iBewustzijn Overheid