Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Waterval of agile? Waarom kiezen als je kunt combineren

01/11/2016

Op 24 november 2016 van 18.00 tot 21.00 uur organiseert Solventa een Strategie & Inspiratie sessie.

Veel organisaties met ervaring in agile methoden hebben ontdekt dat niet alle projecten passen op een agile ontwikkelmethodiek. Voor sommige projecten is een traditionele (waterval) aanpak effectiever. Er wordt veel geëxperimenteerd met de bimodal benadering van Gartner. Bimodal geeft je handvatten om voor elk project de best passende ontwikkelmethode te kiezen. De bimodal benadering stuurt je om een project agile dan wel traditioneel uit te voeren. In onze rol als architecten zien we dat deze keuze te zwart-wit is. Bij de steeds toenemende druk door technologische ontwikkelingen en continu wijzigende verwachtingen is een meer genuanceerde keuze voor de beste ontwikkelmethode nodig om projecten succesvol uit te voeren.
 
Binnen het Hoger Onderwijs wordt actief gewerkt aan het verder verfijnen en aanscherpen van het bimodal concept. Anton Opperman, Informatiemanager CIO Office van Erasmus Universiteit Rotterdam, is hier actief bij betrokken en geeft in deze inspiratiesessie zijn visie op bimodal; deze visie is dat bimodal uitgebreid kan worden tot een werkbare aanpak voor succesvolle besturing van (IT) projecten.

Inschrijven?

Deelname aan de Strategie & Inspiratie sessie is kosteloos. We ontmoeten u graag op 24 november en zien uit naar een inspirerende avond.

http://www.solventa-academy.nl/strategie-inspiratie-sessies/