Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

VNG Ambtelijke Top Conferentie

03/02/2017

 

Op 22 maart organiseren de VNG, VGS en KING de VNG Ambtelijke Top Conferentie.

Het centrale thema luidt ‘samenwerken aan maatschappelijke opgaven’. In dat kader is er een breed aanbod van programmaonderdelen. Inhoudelijk gezien loop de dag uiteen van energietransitie tot integratie, van woningbouw tot schuldhulpverlening en cybercrime.

 

De aftrap wordt gegeven door professor dr. Paul ’t Hart die op een rij zal zetten welke uitdagingen de Nederlandse lokale overheden te wachten staan, en wat dit kan betekenen voor de ambtelijke ambities en aansturing.

Na de lunch gaan de deelnemers in kleine groepen uiteen om in dialoog te gaan over maatschappelijke vraagstukken en de lokale antwoorden daarop.

Hierna, vanaf kwart voor drie, is er een blokkenschema met een mooie variatie aan masterclasses, pecha kucha’s, persoonlijke verhalen en debatten. Daarnaast is er een markt met best practices en creatieve stands. Deze brede aanpak maakt het mogelijk om met een heel MT te komen, en iedereen een ander pad door het blokkenschema te laten bewandelen. Voor degenen die het iets rustiger aan willen doen is er ruim voldoende tijd om bij te praten en nieuwe collega’s te leren kennen.

De dag eindigt met een borrel om vijf uur. Nog niet eens een heel lange dag dus, maar wel met heel veel mogelijkheden.

Kijk ook eens op www.vngambtelijketopconferentie.nl. Mocht je je al gelijk willen inschrijven, dat kan hier.

Zij hopen iedereen te mogen verwelkomen op 22 maart!