Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gemeente Eindhoven kiest voor optimale Availability met Veeam-oplossingen

07/02/2017

Utrecht, januari 2017- De gemeente Eindhoven kiest voorVeeam® Software-oplossingen en Exagrid voor eenvoudig beheer van de virtuele omgeving en optimale dienstverlening aan burgers en bedrijven. De software van Veeam ondersteunt onder andere het datamanagement van Burgerzaken, de Kantoor Automatisering (KA) en het online digitaal loket waarmee inwoners afspraken met de gemeente inplannen. Met onder meer de Veeam Availability Suite beschikt de gemeente over snelle en schaalbare back-upmogelijkheden.

De gemeente was tot 2012 klant bij Veeam, maar koos daarna voor een andere oplossing. De gemeente besloot opnieuw te kiezen voor Veeam, waardoor zowel de back-up-windows worden behaald, het beheer eenvoudiger is en de kosten minder zijn.  

Met Veeam ONE, onderdeel van de Veeam Availability Suite, kan de gemeente de voor 95 procent gevirtualiseerde omgeving proactief monitoren.

Sander de Rijk, operations manager van de gemeente Eindhoven: “We hebben opnieuw voor Veeam gekozen, omdat zij een oplossing bieden die zowel betrouwbaar, als betaalbaar is en het beheer van de software er goedkoper en eenvoudiger op wordt.”

Ronald Ooms, vicepresident North East EMEA bij Veeam: “Bij Veeam staat het realiseren van bedrijfscontinuïteit voor onze klanten centraal. Burgers verwachten van gemeenten dezelfde dienstverlening als bedrijven. Ook gemeenten moeten tegenwoordig ‘Always-on’ zijn voor hun inwoners. Ik ben er dan ook trots op dat wij daar vanuit Veeam een bijdrage aan leveren.”

De oplossingen van Veeam zijn binnen enkele dagen geïnstalleerd. De implementatie is verzorgd door de Ictivity Groep, resellingpartner van Veeam Software©. Daarnaast leverde Centric de Veeam-licenties, support en Exagrid-hardware-oplossingen.

Martin van Roon, Territory Sales Manager Benelux bij Exagrid: “De combinatie van Veeam en Exagrid is speciaal ontwikkeld voor virtuele omgevingen, en dus zeer geschikt voor het online digitaal loket van de gemeente Eindhoven.”

 

Over Veeam Software
Veeam kent de nieuwe uitdagingen waar ondernemingen over de gehele wereld mee te maken krijgen bij het mogelijk maken van de Always-On Business™. Ze moeten 24.7.365 functioneren. Daarom heeft Veeam als marktpionier Availability for the Always-On Enterprise™ ontwikkeld. Veeam helpt ondernemingen bij het realiseren van recovery time en point objectives (RTPO™) van minder dan vijftien minuten voor alle applicaties en data. Veeam gebruikt daarvoor een fundamenteel nieuw type holistische oplossing die zeer snel herstel, dataverliespreventie, geverifieerde herstelbaarheid, geoptimaliseerde data en volledig inzicht biedt. De Veeam Availability Suite™, waarin Veeam Backup & Replication™ is opgenomen, maakt gebruik van virtualisatie-, opslag- en cloudtechnologieën. Hierdoor kunnen organisaties tijd besparen, risico's verkleinen en investeringen en operationele kosten verlagen, zodat ze hun doelstellingen kunnen behalen. Veeam, dat in 2006 is opgericht, telt momenteel wereldwijd 41.000 ProPartners en heeft meer dan 205.000 klanten wereldwijd. Het hoofdkantoor van Veeam bevindt zich in Baar, Zwitserland, en het bedrijf heeft kantoren over de gehele wereld. Meer informatie is te vinden op www.veeam.com.


Contactinformatie:
LVTPR
Nienke Geudeker / Michael Ros / Eline Alberts
+31 (0)30 656 50 70
veeam@lvtpr.com