Een veiliger Nederland dankzij Big Data

09-02-2017 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Het kabinet vindt dat Big Data grote kansen biedt voor het veiliger maken van Nederland.

Naast de kansen die Big Data biedt, ziet het kabinet ook risico’s. Daarom gaat het kabinet onderzoeken of de wettelijke basis voor het uitvoeren en gebruik van data-analyses moet worden versterkt inclusief de daarbij gehanteerde waarborgen. Dat staat in de kabinetsreactie op het rapport ‘Big Data in een vrije en veilige samenleving’. Dit rapport is opgesteld door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

Big Data worden bijvoorbeeld ingezet bij het preventief optreden van politie en justitie. Aan de hand van Big Data-analyse is voorspelbaar wanneer en waar er een verhoogde kans is op misdaad. Een ander voorbeeld is het gebruik van Big Data bij de bestrijding van online criminaliteit.

Meer informatie

Benieuwd naar de conclusies van het onderzoek? Lees ze op de website van de Rijksoverheid.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig