Nieuwe Locatieserver bij PDOK

27-02-2017 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

In december 2016 heeft PDOK de nieuwe Locatieserver gelanceerd. De Locatieserver is een gratis zoekservice die voor iedereen beschikbaar is en kan eenvoudig opgenomen worden in viewers. Het put uit de meest actuele en betrouwbare overheidsdata. De nieuwe service wordt gezien als een enorme verbetering ten opzichte van de voorloper; de geocodeerservice. Zo kan men onder andere zoeken op BAG-data zoals adres, straat en woonplaats.

Forum PDOK

Daarnaast is de suggestieservice verfijnd (denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid van auto-complete). Verder is er een lookup-service (gedetailleerde objectinformatie) en een free-service  (“klassieke” geocodeerservice). Lees alle nieuwe mogelijkheden op het forum van PDOK. Daar vindt u verder alle benodigde documentatie waaronder de verschillende URL’s van de services. Ook voorbeelden zijn opgenomen. Heeft u zelf voorbeelden? Deel deze dan met iedereen. Vragen, wensen, bevindingen, aanvullingen of opmerkingen kunt u allemaal op het forum kwijt. Indien u wilt bijdragen aan het project neemt u contact op met PDOK.

Samenwerking Politie en klankbordgroep

Voor het ontwikkelen van de Locatieserver is PDOK een samenwerking met de politie aangegaan. Verder heeft PDOK met verschillende organisaties (variërend van ontwikkelaars tot materiedeskundigen) regelmatig kunnen klankborden om tot het resultaat te komen.

Vervolg

Op dit moment wordt de BAG-data in de nieuwe Locatieserver dagelijks ververst. PDOK wil in 2017 het project een vervolg geven en wil dan o.a. nieuwe data opnemen. Gedacht kan worden aan het Nationaal Wegenbestand van Rijkswaterstaat (zoals rijkswegen) en Kadastrale gegevens van het Kadaster (zoals perceelnummers).

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig