Gemeenten werken samen tegen identiteitsfraude

20-04-2017 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Miriam in ’t Veld (burgemeester Amstelveen)

Noord-Hollandse burgemeesters en betrokken partners gaan samen de strijd aan tegen identiteitsfraude. Een deel van identiteitsfraude wordt veroorzaakt door onjuiste inschrijvingen in de Basisregistratie personen (BRP).

De Noord-Hollandse gemeenten Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer, Hoorn, Purmerend en Zaanstad hebben met partners als de politie, marechaussee en het Openbaar Ministerie een convenant getekend. Door meer samen te werken, kennis te delen en gezamenlijke opleidingen te realiseren hopen de betrokken gemeenten en organisaties identiteitsfraude de komende jaren terug te dringen, meldt de gemeente Amstelveen.

Burgemeester Mirjam van ’t Veld van Amstelveen zegt dat overal waar met geld, subsidies of toeslagen gewerkt wordt, er adres- en identiteitsfraude voorkomt: “Een student met een wietplantage op zijn naam. Of echtparen die net doen of ze gescheiden zijn en vervolgens een beroep doen op diverse toeslagen. Of mensen die onder de naam van iemand anders subsidies aanvragen of rekeningen openen. Mensen worden steeds inventiever. Om de strijd tegen

Door Redactie Gemeente.nu op 11 april 2017 Burgerzaken,E-overheid,Privacy

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig