Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

VNG tekent contract GT Vaste communicatie

17/10/2017

Op 21 september 2017 hebben VodafoneZiggo en VNG het contract voor vaste data, vaste spraak en internet ondertekend. Vanaf 2018 zullen zo’n 200 gemeenten diensten voor  vaste data, vaste spraak en internet gaan afnemen onder het nieuwe contract dat loopt voor een periode van 5 tot maximaal 10 jaar.

Het is de tweede grote gezamenlijke telecomaanbesteding die resulteert in een contract voor een groot deel van de gemeenten. Net als bij de gezamenlijke aanbesteding voor mobiele communicatiediensten zijn gemeenten intensief betrokken geweest. Gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Utrecht en bestuursdienst Ommen-Hardenberg waren vertegenwoordigd in de stuurgroep Gemeentelijke Telecommunicatie (GT). Daarnaast is het verantwoordelijke team van VNG/KING veelvuldig het land in geweest om gemeenten actief te betrekken bij deze aanbesteding.