Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Kaartjes op de gemeentelijke website? Maak ze zelf!

12/12/2017

Inwoners en bedrijven zoeken naar informatie op gemeentelijke sites. Waar kan ik trouwen? Welke locaties zijn gemarkeerd voor nieuwbouw? En waar kun je straks stemmen? Allemaal vragen die met een kaart in een oogopslag inzichtelijk worden. Moeilijk te maken? Nee. Met de ‘Wegwijzer Digitale kaarten op de gemeentelijke website‘ maakt u ze eenvoudig zelf.

De wegwijzer laat aan de hand van zes voorbeeldkaarten zien hoe je binnen een beperkt aantal stappen, op eenvoudige wijze, een interactief digitale kaart op basis van de BGT kunt toevoegen aan de gemeentelijke website. De wegwijzer maakt gebruik van de kaartenwizard van Publieke Dienstverlening op Kaart (PDoK)

De wegwijzer is een handige tool voor webredacteuren en kan u helpen uw website nog meer gebruikersgericht te maken.

De voorbeeldkaarten uit de wegwijzer zijn ook terug te vinden op de Toptaken website van de gemeente Turfbrug . Deze website wordt u aangeboden door het Kenniscentrum Dienstverlening van KING.

De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is de landelijk beschikbare uniforme basiskaart. Vanaf 1 juli 2017 geldt verplicht gebruik van deze basiskaart. Nog niet in alle gemeentelijke beleidsdomeinen wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), in combinatie met andere locatiegebonden gegevens.

Om gemeenten te helpen bij het gebruik van de BGT op websites en in gemeentelijke dienstverleningsprocessen heeft VNG/KING de ‘Wegwijzer Digitale kaarten op de gemeentelijke website’ gemaakt. Zelf interactieve digitale kaarten maken voor de website? Bekijk de wegwijzer digitale kaarten.