Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Rapport regie op gegevens proeftuin gemeente Boxtel nu online

13/02/2018

In Boxtel is in juli 2017 een geslaagde praktijkbeproeving gedaan met Regie op Gegevens. De resultaten van deze praktijkbeproeving zijn nu te lezen in het rapport ‘Verkenning impact regie op gegevens’.

In de proeftuin Regie op Gegevens in Boxtel is getest of het mogelijk was om de burger in staat te stellen om toestemming te verlenen voor de levering van een beperkte set van persoonsgegevens (NAW-gegevens) vanuit de gemeente Boxtel aan de Woonstichting St. Joseph. Door gebruik te maken van de Dappre-app kon een kleine groep van testgebruikers zich via het Qiy Afsprakenstelsel zich inschrijven als woningzoekende bij de woonstichting.

Deze praktijkbeproeving is succesvol gebleken. Zowel de gebruikers als gemeente Boxtel waren erg positief over deze proeftuin voor het inschrijfproces bij de woonstichting. Hiermee is voor het eerst in een gemeentelijke omgeving een gegevensuitwisseling tot stand gekomen conform het concept van Regie op Gegevens.