Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

VNG realisatie zoekt Senior Architect

22/05/2018

 

VNG realisatie.png

Over de Unit Architectuur & Standaarden

De unit Architectuur en Standaarden helpt gemeenten grip te krijgen op hun informatievoorziening, zodat zij inwoners en ondernemers optimale dienstverlening kunnen bieden en hun beleid efficiënt kunnen uitvoeren. Uitgangspunt daarbij zijn de functionele behoeften van gemeenten en de beweging Samen Organiseren, die zich richt op het ontwikkelen van collectieve voorzieningen voor gemeenten. De unit werkt vanuit de overtuiging dat optimale dienstverlening gerealiseerd wordt door te werken onder architectuur. Hiervoor realiseert de unit concrete producten en diensten onder de noemer GEMMA - Gemeentelijke Model Architectuur. 

Over de rol van de Senior Architect

De senior architect is verantwoordelijk voor het beheren en door ontwikkelen van de GEMMA architectuur specifiek op het deelgebied bedrijfsarchitectuur en informatiearchitectuur en de verbinding met diverse GDI bouwstenen en ketenoplossingen. Je levert een algemene bijdrage aan actuele architectuurvraagstukken bij gemeenten bijvoorbeeld rondom implementatie en gebruik van de Generieke Digitale Infrastructuur (GDI) voorzieningen. Als informatiearchitect ben je verantwoordelijk voor het, samen met gemeenten (o.a. in werkgroepen) en leveranciers, opstellen van architectuurontwerpen met als doel om deze na realisatie duurzaam en toekomst vast te laten zijn. Je hebt kennis van: de GEMMA, NORA, bedrijfsprocessen bij gemeenten en partners van gemeenten, informatiestromen, informatievoorzieningen en ICTInfrastructuur, elektronische dienstverlening en modelleren. Je bent goed op de hoogte van de stand van zaken en ontwikkelingen in de informatievoorziening van de (gemeentelijke) overheid. Je hebt diepgaande kennis van de verschillende architectuurconcepten en principes en daaraan gerelateerde trends en ontwikkelingen. Je bent een generalist op strategisch niveau en specialist op tactisch niveau. Ideeën en visie  

kun je concretiseren in realistische ontwerpen van complete informatievoorzieningen of grote delen daarvan. In deze rol neem je deel aan diverse (landelijke) werkgroepen en expertgroepen en ben je verantwoordelijk voor de communicatie naar en afstemming met de gebruikers van de betreffende architectuurontwerpen. Reageren kan tot 25 mei a.s.

Voor meer informatie over de vacature klik hier