Blog Hugo Aalders: De overheid is Google niet

28-06-2018 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

De overheid is geen Google of Amazon en dat is maar goed ook, schrijft Aalders in zijn nieuwe blog op iBestuur. ‘De overheid is nooit een groot innovator geweest en gaat dat nooit worden. Dat past ook helemaal niet: de overheid moet vooral betrouwbaar en voorspelbaar zijn en zorgen voor veiligheid en andere belangrijke publieke waarden.’

Het is wel belangrijk dat de overheid verandert met de samenleving. Daar is niet per se innovatie voor nodig, maar wel samenwerking. Met partners binnen en buiten de overheid. ‘Als wij beter in staat zijn om de aanwezige kennis, expertise en ervaring bij inwoners, bedrijven, gemeenten, Rijk en kennisinstituten te benutten door ECHT samen te organiseren, worden we innovatief in ons adaptief vermogen. Dat is hard nodig, want de overheid moet wel degelijk meebewegen met de veranderingen in de samenleving.’

U leest het volledige blog (link is external) op iBestuur.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig