Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

52,3 miljoen voor 'Samen Organiseren

28/08/2018

De beweging ‘Samen Organiseren’ wordt ook in 2019 voortgezet. De financiering voor het Fonds Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering (GGU) 2019 is rond. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VNG op 27 juni werd ingestemd met het voorstel om gezamenlijke activiteiten te financieren op gebied van informatievoorziening en dienstverlening.

Samen optrekken met digitalisering

De VNG maakt dat bekend op haar eigen website. Het fonds is de financiële basis onder de beweging Samen Organiseren. De beweging waarbij gemeenten bij onder meer digitalisering samen optrekken. Samen Organiseren was de afgelopen jaren een belangrijke kracht achter onder meer de gezamenlijke inkoop van telefonie, het privacyconvenant tussen gemeenten en vernieuwing van de keten in het Sociaal Domein.

Toekomstbestendige ICT

Het Fonds GGU omvat voor 2019 52,3 miljoen euro, dat is hetzelfde bedrag als in 2018. De uitvoering van het plan ligt grotendeels in handen van VNG Realisatie. Speerpunten uit het plan zijn onder meer het realiseren van toekomstbestendige gemeentelijke ICT-infrastructuur, een betrouwbare digitale identiteit ontwikkelen en  datagedreven werken. 

Meer informatie over Fonds GDU 2019 is te vinden in de onderstaande korte animatievideo van VNG. https://youtu.be/mj5kr55tOeQ

 Bron: BinnenlandsBestuur digitaal