Handreiking IoT beveiliging

05-09-2018 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

 

Internet of Things (IoT) ofwel Internet der dingen is niet meer weg te denken uit de samenleving. Ook gemeenten hebben te maken met IoT. Er zijn gemeenten actief bezig met IoT, en de kans bestaat dat IoT al aanwezig is binnen de gemeente zonder dat men zich daarvan bewust is.

De IBD heeft, samen met gemeenten, een handreiking ontwikkeld voor de beveiliging van IoT. Gemeenten krijgen met de handreiking een inzicht in de diversiteit van het internet der dingen binnen de gemeente. Het document bevat een stappenplan voor de CISO en een voorbeeldbeleid voor de gemeente.

U vindt het document op de productpagina.

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig