Uitnodiging 2e fieldlab "Samen Organiseren"

05-09-2018 • Geplaatst in Nieuwsbrief en VNG door Renk Ruijter

 Werken als één overheid

samen organiseren

 

 

Beste geïnteresseerde,

In de week van 5 tot en met 9 maart jl organiseerden wij de allereerste Fieldlab in het kader van Samen Organiseren.

Meer dan 70 gedreven mensen, experts en generalisten uit binnen - en buitenland bouwden met succes aan een proof of concept voor de Common Ground van de gemeentelijke informatievoorziening.

Hiermee legden zij, naast lopende ontwikkelingen op NL en Europees verband, een belangrijke basis om de ontwikkelingen vanuit ‘samen organiseren’ te versnellen en de kwaliteit van de dienstverlening naar een hoger plan te tillen. Deze bewegingen sluiten naadloos aan bij de Nationale Digitaliseringsstrategie en NL Digibeter. Zij doen een appèl aan alle betrokkenen om - bezien vanuit inwoners en ondernemers - de digitale transformatie van de Nederlandse overheid concreet gestalte te geven.

In de week van 24 tot en met 28 september geven gemeenten een vervolg in de vorm van een tweede fieldlab. Ditmaal zetten wij onze dienstverlening centraal. We gaan er opnieuw concreet mee aan de slag. Vanuit het perspectief van onze inwoners en bedrijven. Met Common Ground als onderliggend vertrekpunt. Met de ‘plus 1 gemeente’ als wenkend perspectief. Met overheidsbrede dienstverlening als ultieme scope. Want voor inwoners en ondernemers zíjn wij al één overheid.

U geeft vanuit úw rol betekenis aan de digitale transformatie van de (gemeentelijke) overheid. Graag - en met trots - nodigen we u daarom uit voor de eindpresentaties van dit Fieldlab en wel op vrijdag 28 september 2018 vanaf 12.30 uur in Theater De Spiegel in Zwolle.

Inloop, rondleiding en lunch zijn vanaf 12.30 uur, om 13.30 uur willen we starten met het programma.

Ik hoop u op 28 september in Zwolle te mogen begroeten! Voor meer informatie: kijk op werkenaaneenoverheid.pleio.nl.  U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier.

 

Namens de Taskforce Samen Organiseren,

VNG Realisatie

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig