Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

BZK presenteert Berichtenbox app

06/11/2018

Met de lancering van de Berichtenbox app wordt het eenvoudig om post van de overheid op een mobiele telefoon of tablet te lezen. De Berichtenbox van MijnOverheid, een persoonlijke beveiligde postbus voor post van de overheid kent momenteel al ruim 7,5 miljoen gebruikers. Met de Berichtenbox app wordt het digitaal ontvangen van post van de overheid makkelijker.

Eenvoudiger communiceren met burgers

Verantwoordelijk staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops: “De introductie van de Berichtenbox app is een belangrijke stap in het eenvoudiger communiceren van de overheid met de burger. Eén van de prioriteiten die ik heb gesteld in de Agenda Digitale Overheid NL DIGIbeter. Het lezen van berichten van de overheid wordt makkelijker en mensen worden sneller geattendeerd op nieuwe post door een melding op hun telefoon. We verwachten dat het aantal gelezen berichten hierdoor zal toenemen”.

Post direct lezen in app

Het openen van de app gaat makkelijk en snel met een pincode. Gebruikers kunnen post van de overheid direct in de app lezen en hoeven hiervoor niet meer in te loggen op MijnOverheid. Het is ook mogelijk om post vanuit de app door te sturen naar een ander e-mailadres. De komende tijd worden er nieuwe functies aan de Berichtenbox app toegevoegd, zoals het verwijderen van berichten of het selecteren van nieuwe organisaties die post digitaal aan een persoon mogen versturen.

De Berichtenbox van MijnOverheid kent een toenemend aantal gebruikers. Momenteel zijn dit er ruim 7,5 miljoen. 292 organisaties zijn inmiddels aangesloten op de Berichtenbox.