Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gemeente Zuidhorn wint prijs voor beste ICT-project

20/11/2018

De gemeente Zuidhorn is winnaar van de Computable Award in de categorie Beste ICT-project bij de Overheid 2018. ‘Het Kindpakket’ is een toepassing waarmee de gemeente kinderen die te maken hebben met armoede kan helpen. Ieder kind krijgt € 300,- om te besteden bij lokale winkels aan spullen die ze nodig hebben, zoals fietsen, boeken, sportkleding of speelgoed. Hierbij wordt gebruik gemaakt van blockchaintechnologie.

Jury-oordeel

De gemeente was samen met het ministerie van Financiën, de Nationale Politie, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Enschede genomineerd. De jury oordeelde, dat de gemeente Zuidhorn op een inhoudelijk goede en verfrissende wijze het project aan de jury van de Computable Awards 2018 heeft toegelicht. Het viel de jury al snel op wat de toegevoegde waarde op het gebied van maatschappelijk belang was van het Kindpakket-project. Daarnaast is het een project dat natuurlijk in de toekomst veel breder ingezet kan gaan worden dan alleen in Zuidhorn. Zuidhorn gaf ook aan dat de eerste aanzet voor mogelijke samenwerkingsverbanden al opgezet zijn.