Droom van Nederland wint Digital Award 2018

23-11-2018 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Droom van Nederland, een online platform om samen de stad van je dromen waar te maken, heeft de Digital Award 2018 gewonnen in de categorie gemeenten. Het platform wordt gebruikt in ’s-Hertogenbosch en Nijmegen.

Grote stappen in digitalisering
Volgens juryvoorzitter Philippe Sprenger van Berenschot maken gemeenten en woningcorporaties grote stappen in digitalisering. ‘De jury is aangenaam verrast door de wijze waarop de winnaars technologie op een aansprekende wijze toegankelijk maken voor burgers en bewoners’, zei hij op het evenement ‘Data moet je delen’ van CorporatieNL en GemeentenNL in samenwerking met CorpoNet. De Digital Awards zijn in 2016 door CorporatieNL in het leven geroepen om corporaties verder te stimuleren bij hun initiatieven op het gebied van digitalisering.

Creativiteit en innovatiekracht
Het platform Droom van Nederland heeft als doel meer vernieuwende projecten in steden waar te maken en te laten zien dat deze ‘stadsontwikkeling 2.0’ kan plaatsvinden door op een transparante manier gemeente, organisaties, bedrijven en bewoners te verbinden met de vraagstukken, ideeën en middelen die er in de stad aanwezig zijn. Het platform moet de creativiteit en innovatiekracht van een land ontsluiten of eigenlijk in een regio, wijk of stad, zoals gebeurt in Nijmegen en Den Bosch.

Tiny houses
Zonder het platform wisten mensen met ideeën en organisaties met vraagstukken elkaar vaak niet te vinden, waren partijen met dezelfde vraagstukken vaak los van elkaar bezig om daarvoor oplossingen te vinden en waren er vaak mensen met dezelfde ideeën die dit niet van elkaar wisten. Maar met het platform kunnen dromen worden waargemaakt. Via het dochterplatform Droomstad Den Bosch is bijvoorbeeld een verbinding ontstaan tussen een grondeigenaar en een partij die zich bezighoudt met tiny houses. Daaruit is Minitopia voortgekomen, een woonexperimenteertuin voor 25 tiny houses, waarvan een aantal via woningcorporatie Zayaz als sociale huurwoning wordt aangeboden.

Bron: BinnenlandsBestuur Digitaal

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig