Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

IBD Jaaroverzicht 2018

29/01/2019

De inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) maakte 2018 op voorhand al het jaar van de privacy. Het deel van informatiebeveiliging dat gaat over de vertrouwelijkheid van (persoons)gegevens kreeg bij politiek en bestuur maar ook op de werkvloer en in de media grote aandacht. In 2018 legden gemeenten ook voor het eerst via de systematiek van ENSIA verantwoording af over hun informatiebeveiliging. De aandacht voor privacy was bij de IBD goed merkbaar aan het grote aantal privacyvragen van gemeenten en leveranciers. Maar natuurlijk gebeurde er meer dan de implementatie van de AVG, in dit jaaroverzicht treft u een beknopte opsomming. Voor een compleet overzicht van de producten en diensten van de IBD kunt u de in 2018 geïntroduceerde producten- en dienstencatalogus bekijken.

Voor het volledige jaar overzicht klik hier