I4sociaal, samenwerken tussen de gemeenten Groningen, Deventer, Enschede en Zwolle

21-02-2019 • Geplaatst in Nieuwsbrief en VNG door Renk Ruijter

 

De informatievoorziening van gemeenten sluit vaak niet aan bij de praktische behoeften van inwoners. De gemeenten Groningen, Deventer, Enschede en Zwolle hebben de handen ineen geslagen en werken onder de noemer i4sociaal samen met leveranciers. I4sociaal is gericht op het digitaal beter vindbaar zijn en digitaal beter toegankelijk maken van hulp en sociale voorzieningen. Door middel van onderzoek is aangetoond welke zoektermen inwoners gebruiken als zij op zoek zijn naar voorzieningen in de gemeente. Deze bleken vaak niet aan te sluiten bij het informatie aanbod. Vanuit de behoeften van de rollen inwoner, professional en organisatie zijn strategische doelen geformuleerd. Hierna zijn ‘service blueprints’ ontworpen, die zijn gebaseerd op de ambitie van een gepersonaliseerde digitale omgeving.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig