Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Actieplan digitale inclusie: publieke en private partijen werken samen

26/03/2019

Bedrijven, overheid, onderwijs, maatschappelijke instanties en wetenschap slaan de handen ineen om Nederland digitaal vaardiger te maken. Dit werd bekendgemaakt op 11 maart tijdens de Nationale Werkconferentie Digitaal Samenleven, de voorloper op de conferentie Nederland Digitaal die op 21 maart heeft plaatsgevonden.

Effect digitalisering op samenleving

Gezien het effect van digitalisering op alle aspecten van ons leven, vraagt dit om nauwe samenwerking tussen de diverse partijen. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen kan meedoen aan de digitale samenleving en hier profijt uit haalt? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen dit op een bewuste en verantwoorde manier kan doen? En hoe benutten we de kansen van digitalisering op een inclusieve manier?

Gezamenlijk actieplan digitale inclusie

Het doel van de conferentie was om input te verzamelen voor een gezamenlijk actieplan dat zowel de kansen als de (sociale) uitdagingen van een digitale samenleving adresseert. En dat is gelukt! Inmiddels hebben 17 organisaties zich aangesloten en beloven te investeren en zich in te zetten op dit thema. Tijdens de conferentie Nederland Digitaal op 21 maart presenteerde staatssecretaris Knops en prinses Laurentien de eerste plannen.

Zie ook: