Update: Logius vervangt deel PKIoverheid certificaten

15-05-2019 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Logius gaat minder PKIoverheid certificaten vervangen dan aanvankelijk werd verwacht. Er wordt nu uitgegaan van het vervangen van 11 tussenliggende en ongeveer 3900 onderliggende certificaten in een periode van 8 maanden.

In eerste instantie werd er nog uitgegaan van 14 zogenoemde ‘tussenliggende certificaten’ en maximaal 22.000 daaronder vallende servercertificaten.

Logius heeft een nieuw plan opgesteld voor het vervangen van de certificaten die niet voldoen aan de strengere uitleg van de uitgifte-eisen. Het uitgangspunt van het plan is dat alleen certificaten die gebruikt worden voor (publiek) webverkeer vervangen worden. Certificaten die niet voor (publiek) webverkeer gebruikt worden, inclusief persoonsgebonden certificaten, laat Logius niet vervangen. Het gaat hier bijvoorbeeld om certificaten voor interne omgevingen of certificaten die gebruik worden voor machine tot machine communicatie.

Meer informatie is te vinden op de website van Logius.

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig