Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Laatste hulp bij aansluiten op de BRO

18/06/2019

Het Implementatieteam van Basisregistratie Ondergrond (BRO) heeft de afgelopen maanden zoveel mogelijk bronhouders opgezocht en geholpen met aansluiten op de BRO. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen: alle provincies en waterschappen, en driekwart van alle gemeenten zijn nu aangesloten op de BRO. Vanaf 1 juli 2019 richt het implementatieteam zich alleen nog op nazorg. Dus, laatste kans op hulp de komende maand via de 1-put-actie en de allerlaatste aansluitsessies.

Hulp bij implementatie

Vanaf 1 januari 2018 is aansluiten op de BRO wettelijk verplicht. Daarvoor moeten bronhouders eHerkenning 2+ hebben, aangemeld zijn bij de BRO en moeten in ieder geval grondwatermonitoringsputten en sonderingsgegevens aangeleverd hebben. Als service aan alle bronhouders, heeft het programma BRO een implementatieteam in het leven geroepen. De inzet van dit team eindigt binnenkort.

1-put-actie

Een groot aantal bronhouders heeft in het verleden informatie over de ondergrond aangeleverd aan TNO. Die informatie staat nu in Data en Informatie Nederlandse Ondergrond (DINO). TNO heeft voor alle bronhouders die nog niet zijn aangesloten, 1 put klaargezet voor levering aan de BRO. Die levering kunt u samen uitvoeren met een medewerker van het BRO Implementatieteam.

Meer informatie