Nieuwe instructievideo’s Waarstaatjegemeente

29-08-2019 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

In deze drie korte video’s maken we nieuwe èn ervaren gebruikers van gemeentelijk dataplatform Waarstaatjegemeente graag wegwijs en bekend met de vele mogelijkheden.

In video 1 leggen we de basis uit: wat is Waarstaatjegemeente, hoe bekijk ik de data en hoe maak ik vergelijkingen?

Video 1: https://www.youtube.com/watch?v=dRxDmeQwhAk

In video 2 komen speciale functies aan bod, zoals het maken van een eigen maatwerkdashboard in ‘MijnWSJG’. Ook het samenstellen van een eigen vergelijkingsgebied en uitgebreid zoeken in de circa 2500 indicatoren van de database onder het platform wordt in beeld gebracht.

Video 2: https://www.youtube.com/watch?v=jc3VdK22WoU

Video 3 zoomt in op het gebruik van die database, die de basis vormt van Waarstaatjegemeente. De video’s duren elk circa vier minuten en laten u stap voor stap zien hoe u een bepaalde bewerking van de gegevens zelf kunt uitvoeren.

Video 3: https://www.youtube.com/watch?v=ZI19qZyUhXQ

Nieuwe editie in 2019

Een aantal van de genoemde mogelijkheden is nieuw. In maart 2019 verscheen namelijk een nieuwe editie van Waarstaatjegemeente. Naast een verbeterde navigatie en een gemoderniseerd uiterlijk biedt het platform sindsdien een aantal nieuwe functies. Zo kunt u nu uw eigen maatwerkdashboard samenstellen in ‘Mijn WSJG’ en dit hergebruiken en delen met anderen. Daarbij kunt u niet alleen kiezen uit de circa 200 indicatoren die al in de bestaande dashboards zijn opgenomen, maar uit alle ruim 2500 indicatoren in onze database.

Over Waarstaatjegemeente

Waarstaatjegemeente bundelt, bewerkt en presenteert data van en over gemeenten voor iedereen. Op deze site vindt u kengetallen van alle 355 Nederlandse gemeenten op alle belangrijke beleidsterreinen. De ‘dashboards’ maken het makkelijk om gemeenten te vergelijken. Het platform blijkt niet alleen interessant voor gemeenten: de site trok in 2018 ruim 520.000 bezoekers.

Waarstaatjegemeente.nl

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig