Tijdelijke Commissie Digitale Toekomst

29-08-2019 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

 

De leden van de tijdelijke Commissie Digitale Toekomst. Vooraan, van links naar rechts: Verhoeven, Buitenweg en Middendorp. Achteraan: Van Dam en Van Otterloo. De leden Azarkan en Van Weerdenburg ontbreken op de foto.

Met de instelling van de Tijdelijke Commissie Digitale toekomst, wil de Tweede Kamer meer grip krijgen op ontwikkelingen in de digitalisering. Digitalisering heeft grote gevolgen voor de samenleving, waaronder werkgelegenheid, veiligheid, de democratie, de verhouding tussen burgers onderling en tussen burger en overheid.

Kennis verbeteren

Het is daarom van groot belang dat het parlement kaders geeft, ontwikkelingen stimuleert en grenzen trekt. Om aan de digitale ontwikkelingen sturing te kunnen geven wil de Kamer zichzelf zo goed mogelijk organiseren. De tijdelijke commissie zal onderzoeken hoe de Tweede Kamer meer grip kan krijgen op ontwikkelingen in de digitalisering. Daarnaast moet de tijdelijke commissie de kennis van de Kamer op het gebied van digitale innovatie verbeteren. Naar verwachting zal het onderzoek van de commissie in april 2020 afgerond zijn.

Lees het volledige bericht over de instelling van de tijdelijke Commissie Digitale Toekomst, op www.tweedekamer.nl. Daar kunt u ook het onderzoeksvoorstel van de commissie inzien.

Meer informatie

 

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig