Partijen ondertekenen groeipact Common Ground tijdens Fieldlab

27-09-2019 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Op woensdag 25 september, tijdens het Common Ground Fieldlab, hebben 14 partijen het groeipact Common Ground, een samenwerking tussen marktpartijen, gemeenten en ketenpartners, ondertekend. Nathan Ducastel, directeur Informatiesamenleving VNG, was daarbij aanwezig.

Met het ondertekenen zetten de partijen een belangrijke stap richting een nieuwe, moderne, gezamenlijke informatievoorziening voor gemeenten. Het is de tweede tekenronde; in juli ondertekenden de eerste partijen het pact.

Om de visie van Common Ground te realiseren moeten gemeenten, ketenpartners en leveranciers samen optrekken. In het groeipact spreken de deelnemende partijen af dat ze die samenwerking aangaan. En ook: hoe ze die samenwerking gaan vormgeven. Door gegevens te scheiden van applicaties en werkprocessen. En ze meervoudig te gebruiken bij de bron. Dat is waar gemeenten, ketenpartners en de markt samen aan werken. Zo’n grote en radicale transformatie vraagt om focus én commitment van alle betrokken partijen, voor langere tijd. Het groeipact Common Ground zet die vereiste samenwerking kracht bij.

Op deze pagina vindt u meer informatie over:

* De afspraken;

* Inschrijfformulier;

* Het complete groeipact;

* Organisaties die reeds getekend hebben.

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig