Uitnodiging API-Lab Haal Centraal 10 dec 2019 Utrecht

14-11-2019 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Op dinsdag 10 december organiseert VNG Realisatie samen met het Kadaster, de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) en leveranciers een Haal Centraal API-Lab. Tijdens dit API-Lab worden de API’s voor BRP, BRK en BAG bevragen aangeboden. Het doel is om u als leverancier kennis te laten maken met de API’s en zo veel mogelijk feedback op te halen zodat wij wij de bruikbaarheid van de API’s kunnen verbeteren. De release candidate voor de ingeschreven persoon (BRP) wordt aangeboden ter beproeving. Feedback op deze API kan tot 10 januari 2020 worden aangeboden, waarna een versie 1.0.0 wordt vastgesteld.

Voor deze bijeenkomst nodigen we graag uw ontwikkelaars uit. Het API-Lab vindt plaats in Utrecht.

Aanmelden voor de API-lab​

Wat gaan we doen?

We willen graag samen met u onderzoeken hoe we de bruikbaarheid van de API beter kunnen maken, maar ook andere feedback is meer dan welkom. De insteek is praktisch, leveranciers koppelen hun systemen aan de providers die wij tijdens het API-Lab beschikbaar stellen. Bouwers, ontwerpers en testers van de API’s lopen rond om vragen te beantwoorden en met u mee te kijken. Zo krijgen wij zicht op wat er nog nodig is om tot een release candidate te komen.

Neem een laptop met ontwikkelomgeving mee. Wij bieden online de providers aan. Alle benodigde informatie voor de ontwikkelaars is te vinden op:

GitHub Haal Centraal BRP bevragen

GitHub Haal Centraal BRK bevragen

GitHub Haal Centraal BAG bevragen

Programma API-Lab

  • 09:00 uur: Inloop
  • 09:30 uur: Toelichting API’s
  • 10:00 uur: Start connecting
  • 12:30 uur: Lunch
  • 13:30 uur: Koppelen systemen leveranciers
  • 16:00 uur: Demo’s van de team’s
  • 17:00 uur: Borrel

Programma Haal Centraal

Haal Centraal is een programma van de G5 gemeenten samen met VNG Realisatie, het Kadaster, de Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG). Haal Centraal zorgt ervoor dat gemeenten efficiënter en effectiever gebruik kunnen maken van basisgegevens in hun primaire processen, zoals subsidieverstrekking, verhuizing, bezwaar, vergunningen.

Gemeenten gebruiken voor alle primaire processen basisgegevens uit de basisregistraties, waaronder personen, adressen en gebouwen, handelsregister en het kadaster. Hiervoor hebben zij vaak een gegevensmagazijn ingericht en slaan zij gegevens op in hun processystemen. Gemeenten willen af van deze kopieën en de gegevens rechtstreeks afnemen bij de landelijke registraties. Haal Centraal maakt dit mogelijk. De Kamer van Koophandel, de RvIG en het Kadaster gaan de gegevens straks aanbieden met Haal Centraal APIs. Deze APIs bieden wat gemeenten nodig hebben en gemakkelijk zijn in het gebruik.

Meer informatie vindt u op de website van VNG Realisatie.

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig