Odyssey Hackathon maakt challenges 2020 bekend

15-01-2020 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

 

De Odyssey Hackathon brengt de werelden van beleid, wetenschappers, politici, technici, creativelingen en ondernemers bij elkaar. Op 4 december zijn de 20 challenges voor de 2020-editie gepubliceerd.

Tijdens de Hackathon op 3 t/m 5 april 2020 in Groningen werken 105 teams met 2.000 deelnemers uit 20 landen aan digitale oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen. De inschrijving voor teams start op 20 januari 2020.

Challenges: zelf regie over eigen data

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties werkt als partner van de Odyssey Hackathon mee aan 2 challenges.

‘Regie op gegevens in actie’ (Self-Soveign Identity)

Een Self-Sovereign Identity maakt transacties makkelijker en geeft de controle over de eigen data aan de gebruiker. De challenge: draag bij aan een open Self-Sovereign Identity-ecosysteem waardoor mensen en organisaties maatschappelijke verandering in digitalisering kunnen stimuleren. Het ecosysteem bestaat uit een transparant vertrouwenskader en bijbehorende gemeenschappelijke infrastructuur. Deze challenge ondersteunt de andere challenges, veel teams zullen gebruik willen maken van digitale identiteit.

Partners

Het ministerie van BZK, de Dutch Blockchain Coalition en Digicampus. Meer over deze challenge

‘Identiteit voor gebouwen’

Maak een slimme en gebruiksvriendelijke toepassing waarin alle data (zoals juridische informatie en bouwtekeningen) over een gebouw wordt gebundeld. Waarbij de eigenaar de regie heeft en kan bepalen welke partijen toegang hebben tot welke informatie onder welke voorwaarden.

Partners

Ministerie van BZK, het Kadaster en Fibree.  Meer over deze challenge

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig