Rijksoverheid dwingt verdere standaardisatie voor e-facturen af

15-01-2020 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

De Rijksoverheid gaat een aantal oude versies van een e-factuurstandaard uitfaseren. Dit is in lijn met de voorwaarden die gelden binnen het afsprakenstelsel Simplerinvoicing (SI). Ondernemers die e-facturen willen versturen naar de Rijksoverheid kunnen gebruik maken van het netwerk van Simplerinvoicing. De uitwisseling van e-facturen binnen dit netwerk wordt verzorgd door access points. Zij gebruiken hiervoor een e-factuurstandaard (de inhoudelijke structuur van factuurgegevens).

Naleving versiebeheer

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) geeft met dit besluit het signaal af aan de markt dat het van groot belang is om het afgesproken versiebeheer binnen Simplerinvoicing na te leven. Naleving is van groot belang om laagdrempelig e-facturen uit te kunnen wisselen.

Lees het volledige nieuwsbericht op de website van de heldesk e-factureren.

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig