InformatieThuishouding: ook nu informatie veilig, vindbaar en duurzaam bewaren

23-04-2020 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Ook bij het thuiswerken moet belangrijke overheidsinformatie goed en veilig bewaard worden, is de boodschap van een nieuwe campagne. De website informatieThuishouding.nl geeft daarover informatie en allerlei praktische tips. De campagne is bedoeld voor rijksambtenaren, maar is voor alle thuiswerkende overheidsprofessionals relevant.

Ook later beschikbaar

Zo is het altijd – en dus ook voor thuiswerkers – belangrijk om beslissingen, standpunten & overeenkomsten (ook afspraken en toezeggingen) vast te leggen in het documentmanagementsysteem van de organisatie. Zodat later informatie over de besluitvorming en de genomen stappen beschikbaar zijn. Als alle overheidsprofessionals dat doen, is het mogelijk informatie blijven delen, te leren van het verleden. Daarnaast voorkomt u hiermee voor uzelf of uw collega’s dat er veel tijd gaat zitten in het zoeken naar de juiste informatie met de juiste context.

Website met animatie

Het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI) lanceerde  daarom deze website. Er zijn naast een informatieve animatie verschillende onderdelen, waaronder een factsheet en veel gestelde vragen met betrekking tot informatie(t)huishouding

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig