PLOOI: Alle actief openbare overheidsinformatie op een plek

04-06-2020 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Op het Platform Open Overheidsinformatie, oftewel PLOOI, vinden inwoners, overheden en bestuurders op een centrale plaats alle actief openbaar gemaakte overheidsinformatie. PLOOI zorgt voor samenhang tussen verschillende openbare overheidsbronnen. Zo is informatie vindbaar met een reeks zoektermen, ongeacht waar de informatie oorspronkelijk is gepubliceerd. Dat is handig, zeker met de komst van de Wet open overheid in 2021.

Wat is PLOOI?

PLOOI staat voor Platform Open Overheidsinformatie. Dit platform zorgt dat overheidsinformatie gemakkelijk te vinden is. Het platform biedt een centrale plaats voor alle actief openbaar gemaakte overheidsinformatie in Nederland. PLOOI zorgt daarnaast voor samenhang tussen de verschillende openbare overheidsbronnen. Het helpt overheidsorganisaties om informatie op een gestandaardiseerde manier te publiceren en om te voldoen aan de eisen van de Wet open overheid.

Voordelen van PLOOI

  •  Het maakt overheidsinformatie openbaar en vindbaar;
  • Het zorgt dat alle informatie op één centrale plek staat;
  • Het voegt zoektermen toe aan bestanden zodat die ook begrijpelijk zijn voor burgers;
  • Het laat duidelijk zien welke overheidsorganisatie welke informatie publiceert;
  • Het stelt overheidsorganisaties in staat te voldoen aan de Wet open overheid;

Meer informatie

Wilt u meer weten over PLOOI en het gebruik? Kijk dan op de website van KOOP. Hier vindt u:

Wellicht ook interessant voor u:

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig